montseval

domingo, 23 de mayo de 2010

Maig, visita a l'exposició sobre Eugeni Sierra

És un dissabte de maig, ja fa una setmana. Vaig amb la Cristina al Jardí Botànic a l’exposició sobre el dibuixant i botànic Eugeni Sierra, comentada per en Carlos Puche i la seva filla. A la sortida anem a un restaurant, molt aprop, una mena de casona, amb taules a l'aire lliure. El menú, presentat en plats de plàstic, no és gaire mediterrani: una salsitxa, un tros de pollastre, blat de moro i amanida? patates? Jo prefereixo l’alternativa, crep d’espinacs. No sabem si es bo o és que tenim molta gana i que la vista és magnífica sota els pins. M’aixeco a fer fotos i el mar és d’un blau preciós d’aquells blaus de quant fa vent de terra. Visió sobre una part del port. Immenses girafes mecàniques com animals prehistòrics (o potser posthistòrics). De cop i volta arriben un grapat de núvols i es posa a ploure: deliciosa pluja de maig…que aprofitem per pagar i sortir corrents cap a altres històries, altres aventures.
Si voleu saber més coses sobre Eugeni Sierra aneu al blog de la Cristina



domingo, 2 de mayo de 2010

llibres, vida

Llegeixo el llibre Mi Marruecos d'Abdelà Taia (Mon Marroc), d’Edicions Cabaret Voltaire i bastant seguidament rellegeixo Verd Aigua (Verde Acqua) de Marisa Madieri, Editorial Minúscula.
Res a veure i molt a veure.
La vida d’un nen i desprès noi que va néixer als anys 70. La vida d’una nena i desprès noia que era petita a la segona guerra mundial. Dos èpoques històriques diferents, dos països. Dos estils literaris. Dos generacions, dues cultures i dos estils de vida
Però la vida que s’explica, que reflexiona.
El llibre d'Abdelà Taia passa a Salé i Rabat i desprès a París.
Marisa Madieri explica els seus primers records de Fiume, avui Rijeka, a Croàcia, ciutat italiana que va ser annexionada per la Iugoslàvia de Tito acabada la segona guerra mundial i te a com a rerefons un terrible episodi de la Història: l’exili de 300.000 italians que van haver-ho de deixar tot i viure molta anys a un camp de refugiats a Trieste, episodi quasi desconegut i oblidat.
Marisa Madieri va ser l’esposa de Claudio Magris però és coneguda per ella mateixa, com una gran escriptora, sobre tot per aquest llibre.
He estat fa poc a Rabat, voldria tornar-hi i visitar Salé, que vaig veure des de la medina.
Voldria visitar Trieste. Qui s'anima?