montseval

lunes, 31 de octubre de 2011

Petrushka


El meu oncle Ferran em feia sentir la música de Stravinski mentre m'explicava la història de Petrushka. Jo era petita i estavem a les golfes de la casa de Torredembarra. Ell hi tenia una mena d'estudi ple de coses. Era molt aficionat a la ràdio i també s'havia construit el tocadiscs, amb unes caixes de fusta i per agulla una punxa de càctus, en el que escoltàvem música contemporània.
-Veus? Ara surt la ballarina. Ara en Petrushka i el Moro es barallen....
I jo veia tot el ballet en la imaginació. I sentia la música.
Als disset anys, quan vaig anar a París per primera vegada em va encarregar un disc de Messiaen que aquí no es trobava. Recordo que li vaig comprar i també em veig vagament a l'esglèssia on ell tocava l'orgue, un matí, sola...No si si és un somni
Dissabte passat vaig anar amb la Circe i els nens al Liceu, a una matinal, a veure aquesta obra. Jo estava molt emocionada. Va ser molt bonic, em va encantar el muntage. Ells estaven contents i desprès van comentar tant el ballet com el que deien els nens del voltant.
Potser d'ací molt de temps aniran a veure Petrushka amb els seus fills...o nets

sábado, 1 de octubre de 2011

Aniversaris

En Leo quan pot se'n va al Mac i posa –tot sol- unes pel·lículetes d'anunci de Google Crome.Vull un pastís de google crome per l’aniversari, diu
Li faig:


Diumenge 25 varem celebrar l'aniversari de tots dos nens. En Leo fa els anys el 18 de setembre i l'Ada el 23 del mateix mes.
És Santa Tecla, va dir el meu pare quan l'Ada va néixer, li hauríeu de dir Tecleta.
Al meu pare li encantava mirar quin sant era cada dia al Calendari del Pagès que comprava. El dia del seu era el 21 de juny, però celebrava altre sants Lluïsos, sobre tot a l’estiu. Es feia comprar champagne i ens convidava.
Diumenge 25 l'Ada també va tenir el seu pastís

Van ser de xocolata amb nous, la veritat és que van quedar boníssims.