montseval

miércoles, 4 de julio de 2012

Anem al Caixa Forum

Dijous passat vam anar al Caixa Forum amb el 50. Els nens es van entretenir una bona estona fent anar a la porta giratòria, els encanta. Quan finalment vam conseguir entrar, les escales mecàniques de pujada no anaven. Les de baixada si però en Leo va prémer un botó vermell i també van deixar de funcionar. 
Vam veure l’exposició De Babel a Dubáit: maquetes, pintures i fotos. I una habitació on els nens podien fer gratacels amb grans peces. En fem (foto). Veiem la Torre Eiffel, i els mítics gratacels de Nova York, l'edifici Chrysler i l'Empire StateBuilding -vaig pujar-hi amb en Marcel, encara que  el que més m'agrada és el Chrysler-, les Torres Petrones, de Kuala Lumpur, altres de Toronto, Tokio i la Xina i el més alt de tots, el El Burj Khalifa a Dubai.
La torre de Babel és un mite, una llegenda, els dic. Però desprès veiem una foto de les Torres besones de Nova York, és a dir, dos quadrats buits que van quedar desprès del 11S i els hi explico una mica. Uns dies desprès, al vespre em van preguntar Va passar de veritat allò?
Veiem L’art ets tu. Es fan una foto que surt a l'ordinador i en Leo es posa un fons de Dalí i col·loca formigues i ulls. L’Ada se’n fa una altre i el fons ja no recordo de qui era, queda molt maca. Després les fotos surten projectades a una gran paret. Què bé. Es quedarien més estona però ja hem d’anar a dinar.

Compra panecillos per berenar, diu en Leo. Em fa gràcia i no li corregeixo, segur que li havia sentit al seu pare. 
Ahir un amic els hi porta un regal per cada un. ¿A quién se lo doy primero? Pregunta. I en Leo diu: las damas primero. I somrient fa un gest amb el braç com dient què hi farem...


martes, 3 de julio de 2012

Conferència de Pedro Alonso sobre la malària



Malària, malaltia d'un mon desigual. Conferència de Pedro Alonso al Ateneu Barcellonès

domingo, 1 de julio de 2012

Anem al Museu de la Ciència



Ja s’ha acabat el col·legit i he passat moltes hores amb els nens. Hem fet moltes activitats, tret de dimarts en que jo tenia un curs sobre Drets Humans. Dilluns vam anar a comprar unes sabates per en Leo i un banyador per l’Ada. Dimecres al Museu de la Ciència. En Leo volia anar-hi però l’Ada preferia anar al Cosmo Caixa. Hi va haver un inici de baralla fins que els vaig dir que era el mateix. I cap allà en taxi, doncs. L’alternativa era agafar tres transports.

Hi ha dues exposicions temporals que ens encanten.
Veiem Tecnorevolución. Hi ha moltíssimes coses interessants. A una vitrina un robot et fa una foto i desprès dibuixa sobre sorra el teu retrat. A l’Ada li fa molt bé les cuetes i a en Leo li dibuixa fins i tot l’estampat de la samarreta que és la granota Gustau, amb dos ulls immensos i rodons. Ens fa molta gràcia. 
Passem molt temps veient-ho tot i desprès hem de passar de pressa a la segona exposició

No pot ser més adecuada als seus interessos bacterians del moment. Epidèmia!!!! Precisament fa pocs dies estaven dibuixant bacteris diversos. La Salmonella tiphi! diu en Leo. Fa gracia com escolten i miren atentament. Hi ha reproduccions de bacteris, virus i protists en vidre, hi ha càpsules de petri amb colònies, hi ha descripcions de malalties, hi ha lupes on poden veure insectes transmissors, hi ha ordinadors, fotos i vídeos. A l'ordinador mirem les epidèmies de diversos països africans i de l'Índia, és terrible. 
A les fotos l'Ada mira les malalties als diferents llocs del planeta i en Leo el cicle del Plasmòdium. 
Einstein i Darwin ens diuen adéu amablement al sortir.