montseval

jueves, 22 de noviembre de 2012

Seguim a Madrid



Com a cloenda del Simposium dedicat a Lynn Margulis anem a Alcobendas, al Cosmocaixa. Ve amb nosaltres Rubén Duro que ha col·laborat amb unes fotos magnifiques a l'exposició temporal Microvida, más allá del ojo humano.
Ens acomiadem ja dels que s'en tornen a Barcelona i a Perpignan.

Dimecres, encara que és la vaga general entrem al Thyssen a l'exposició Gauguin i el viaje a lo exótico i a la de El arte de Cartier, que ens agraden.

A la sortida tots està ple de policia. Anem cap el darrere del Thysen i entrem a un restaurant hindú que resulta boníssim

Desprès al  Parc del Retiro. Trobem un arbre immens, què deu ser? Doncs ni més ni menys que un ahuehuete, segurament –diu el cartell- un fill de l’arbre de Tule, ciutat mexicana no llunyana de Oaxaca on hi ha l’arbre més gruixut del món : es necessiten més de quaranta nens agafats de la ma per rodejar-lo. El vaig veure amb en Marcel a Tule, una ciutat molt a prop de Oaxaca. El Retiro i tot Madrid tenen uns colors preciosos.
I anem a la manifestació. La iniciem a la baixada de la cuesta Moyano, tocant al parc.Una estona la Marina i jo, i tota l'Hortènsia
Dijous seguim amb les exposicions: la Fundacion Telefónica que està molt a
prop del nostre hotel, al nostre carrer preferit, Fuencarral. L'edifici es preciós i hi ha moltes exposicions. Nosaltres mirem la del cubisme.
A la   Fundación MAPFRE veiem: Retratos: Obras maestras del Centre Pompidou i també ens animem a la de Jean Paul Gaultier. Universo de la Moda. De la calle a las estrellas.
Dinem a Chueca al pitjor restaurant possible, recomanat per una amiga de la Hortènsia, i cap a la Fundación Joan March: La isla del tesoro: Arte Británico, de Holbein a Hockney. Anem al bar, molt còmode, anem a la llibreria La Central, a prop del nostre hotel i ja cap a Barcelona.







domingo, 18 de noviembre de 2012

A un any de la mort de Lynn Margulis. Madrid

Fa un any de la mort de Lynn Margulis i en Ricard organitza un Simposium a la Fundacion Areces, on ella ja havia parlat en altres ocasions. El simposi li vol retre homenatge, presentant els darrers avenços en diversos temes relacionats amb el seu treball.

M'agraden molt les ponències de Rita R. Colwell: Microbiology for the 21st Century, Antonio Lazcano: Evolution and simbiosis, Ricardo Amils: Life in extreme Earth, Mercè Piqueras: The public understanding of science, the Möbius strip of knowledge, Juli Peretó: Cellular symbiosis and metabolic evolution i Ricard Guerrero: Symbiotic planet: from the Cosmos to microcosmos. Al final veiem un CD amb fotos de Lynn que ens emociona

Madrid a la tardor te un aire fi i transparent i uns cels meravellosos. Els arbres ja han agafat tons grocs i vermells i l’alegria de la retrobada amb la gent que havia vist a Amherst queda mitigada per la teva mort, Lynn, ja fa quasi un any, el 22 de novembre de 2011