montseval

viernes, 1 de mayo de 2009

Tres amics, un conegut i la grip

Envio sengles e-mails a dos amics que viuen a Mèxic i també truquem a la família d’en Saúl que viu allà. Tothom està molt preocupat com és natural.
El lado, diría, más preocupante es el cambio en los hábitos cotidianos (escuelas cerradas, ídem museos, teatros, cines, a veces incluso bares y restaurantes), mucha gente con tapabocas (yo incluido, según la situación), calles semivacías, como de estado de sitio o peste bubónica... incluso la precaución física de mantener distancia se vuelve un juego algo extraño...diu en Javier.
I Antonio escriu:
La situación es bastante severa. Aunque es obvio que el diagnostico temprano ayuda y que la presencia de antivirales da una cierta tranquilidad, es difícil cambiar la conducta de 22 millones de habitantes en donde se mezcla confusión, temor, ignorancia (o, por el contrario, conciencia del asunto) y, sobre todo una incertidumbre del futuro inmediato. Ha habido compras de pánico, rumores, proliferación de charlatanes y rumores políticos, pero sobre todo incertidumbre. Parece que esta uno leyendo a Bocaccio cuando la peste negra!
Tots dos coincideixen en que hi ha alguna cosa com de medieval! I en aquella època no és sabia la relació entre les malalties infeccioses amb els bacteris i els virus. Però hi havia aquelles màscares!
Per altra banda dues anècdotes d’aquí a Barcelona
El soci d’en Fer fa pocs dies va tornar d’Argentina via Mèxic DF i dilluns es trobava molt malament amb febre i símptomes de grip. Se’n va anar al Clínic. Jo pensava que amb les dues paraules grip i Mèxic l’agafarien de seguida, si més no per que no contagiés a les altres persones amb els seus suposats virus: doncs, no; el van tenir tota la tarda a la sala d’espera amb molta més gent. Quan per fí el van visitar li van dir que no semblava grip sinó....dengue! i el van enviar a medicina tropical
En Joan va tornar de Mèxic fa més de nou dies però ahir es trobava una mica gripós: el van portar al Clínic amb mascareta i ambulància amb sirena. Com que no tenia febre el van deixar sortir dient-li que si tenia febre tornés. A la pregunta de si es posava mascareta o no, li van dir que fes el que volgués!
Mentre tant sembla que hi ha una gran preocupació pel nom: no s’ha dir grip porcina sinò grip nova o grip nordamericana.

No hay comentarios: