montseval

domingo, 3 de julio de 2011

Inici de l'estiu

M'agrada Barcelona a començaments d'estiu, sobre tot aquest any en que ha plogut força. Quina verdor i quina bona ombra!
Passo la revetlla de Sant Joan amb en Leo que ha estat malaltó i no pot sortir de nit. Faig una coca i vull comprar bengales per encendre-les al balcó. Però on? Em diuen que surten com bolets unes paradetes on venen tot tipus de petards però no en trobo ni una, ni al meu barri ni al de la Circe. Al final a una pastisseria em donen unes andròmines en forma de número (compro dos quatres, un de gran i un de petit) que espeteguen i llueixen com una bengala

Posem els “quatres” a la coca i els encenem: riem i donem voltes al voltant de la taula cantant: Qui la ballarà la coqueta amb sucre, qui la ballarà l'eixerit serà, balli-la vosteee senyoreet Leo, balli-la vostee que la balla bé.

Molt més tard, a la cruïlla que es veu des de casa de la Circe, els cuiners del restaurant italià disparen petards immensos i coets al mig del carrer. L’endemà li dic a en Leo.

-M’hauries d’haver despertat, em diu tot reflexiu.

2 comentarios:

Lectora corrent dijo...

On està feta la foto? Que bufó el Leo damunt del ruc! La nena que es veu al darrere és l'Ada?

Montse Vallmitjana dijo...

La nena és l'Ada. La foto està feta a Torredembarra un cap de setmana d’inicis de juny, en que es va celebrar una mena de mercat medieval a la Plaça del Castell. Hi havia uns burrets que per 3 euros portaven als nens a fer un vol. L’Ada i en Leo era la primera vegada de la seva vida que veien un burret de veritat.