montseval

lunes, 19 de diciembre de 2011

Viatget a París

El nostre metro a París és Olympiades, l’inici o final de la línia 14. Una línia molt moderna. La parada anterior, Bibliothèque Mitterrand te un gran distribuïdor que ens deixa astorades.
.
En aquesta època és molt bonic el cel blanc de París m’havia dit en Pere Suau. Anem a veure les exposicions temporals al Museu Quai Brandly i ho recordo mentre llegeixo un text en maorí: he ao, he hao, he ao tea, he hao tea roa:un núvol, un núvol, un núvol blanc, un llarg núvol blanc. Tenim cels blancs i tenim pluja i nuvols grisos volant amb el vent i descobrint el cel.
Quai Brandly, un riu de paraules que flueix per terra, en moviment, preciós, mentre anem caminant per la rampa que ens porta a baix
A la sortida, París Les feuilles mortes.

Amb la Marina anem a veure a en Jabran, però això és una altra història.
Anem al Pompidou a veure l'exposició de Munch.
Dilluns volem veure la Bibliothèque Miterrand: Hi anem i veiem la gran explanada, les quatre torres, però no podem entrar...és que és dilluns. Li vull mostrar a la Marina le Centre du Monde Arabe, edifici i lloc que m'encanta i que no coneix: també tancat pel mateix motiu. Anem al Grand Palais a veure Matisse, Cézanne, Picasso...L'aventure des Stein. Està obert. però hi ha una cua immensa,això si, amenitzada per dos músics. Passada una estona decidim marxar. Allà fora queda solitària una estàtua de De Gaulle amb un colom al cap. Le general.
El dia no ha estat molt exitós, però si encantador: hem caminat, hem anat amb autobús pel costat del Sena, i em vist la tardor a París 
Els carrers de París


Antic i modern, com una edició des de photoshop, al nostre barri ple de restaurants assiàtics.






1 comentario:

Lectora corrent dijo...

A mi també m'agrada molt le Centre du Monde Arabe. Una vegada hi havia una gran carpa en una esplanada (o pati?), amb paradetes d'artesania, pastes, tes... i música en viu. Hi vaig passar una estona molt agradable.