montseval

domingo, 1 de julio de 2012

Anem al Museu de la Ciència



Ja s’ha acabat el col·legit i he passat moltes hores amb els nens. Hem fet moltes activitats, tret de dimarts en que jo tenia un curs sobre Drets Humans. Dilluns vam anar a comprar unes sabates per en Leo i un banyador per l’Ada. Dimecres al Museu de la Ciència. En Leo volia anar-hi però l’Ada preferia anar al Cosmo Caixa. Hi va haver un inici de baralla fins que els vaig dir que era el mateix. I cap allà en taxi, doncs. L’alternativa era agafar tres transports.

Hi ha dues exposicions temporals que ens encanten.
Veiem Tecnorevolución. Hi ha moltíssimes coses interessants. A una vitrina un robot et fa una foto i desprès dibuixa sobre sorra el teu retrat. A l’Ada li fa molt bé les cuetes i a en Leo li dibuixa fins i tot l’estampat de la samarreta que és la granota Gustau, amb dos ulls immensos i rodons. Ens fa molta gràcia. 
Passem molt temps veient-ho tot i desprès hem de passar de pressa a la segona exposició

No pot ser més adecuada als seus interessos bacterians del moment. Epidèmia!!!! Precisament fa pocs dies estaven dibuixant bacteris diversos. La Salmonella tiphi! diu en Leo. Fa gracia com escolten i miren atentament. Hi ha reproduccions de bacteris, virus i protists en vidre, hi ha càpsules de petri amb colònies, hi ha descripcions de malalties, hi ha lupes on poden veure insectes transmissors, hi ha ordinadors, fotos i vídeos. A l'ordinador mirem les epidèmies de diversos països africans i de l'Índia, és terrible. 
A les fotos l'Ada mira les malalties als diferents llocs del planeta i en Leo el cicle del Plasmòdium. 
Einstein i Darwin ens diuen adéu amablement al sortir.



No hay comentarios: