montseval

domingo, 4 de enero de 2009

Començo l’any 2009 a Madrid

Començo l’any 2009 a Madrid on estic des del dia 29 de desembre amb els meus amics H, MR i P. El primer dia H s’aixeca a les 7 i MR a les 10. Entre aquests dos extrems intentarem trobar un lloc comú.
Caminem pels carrers i és el Madrid de sempre que feia temps que no veia. Volem visitar el monestir de les Carmelitas descalzas, cosa de tot punt impossible pel mètode emprat que consisteix en deixar entrar petits grupets de dos o tres persones mentre fora es forma una gran cua. Desprès surt la monja o una cosa semblant i anuncia que ja només podran entrar els primers seixanta. Ens passa al matí i ens torna a passar a la tarda.
Tenim la sort que davant, a la mateixa plaça, Plaza de San Martín, hi ha el que ens sembla un annex del Museu Thyssen i que és Fundación Caja Madrid. Entrem i veiem l’exposició !1914! La vanguardia y la gran guerra: Kirchner, Grosz, Valloton, Nolde, Dix i molts altres, alguns exaltant i altres denunciant la guerra. L’endemà, seguim a la Tyssen del Paseo del Prado l’altre meitat de l’exposició.
Vespre al Teatro Real, una obra-concert del compositor Janàcek. A la entrada petit “revuelo”. Hi ha la mare de Janàzek diu algú, cosa impossible ja que devia morir a finals del XIX. No era la mare del compositor sinó la mare de Janicek, el protagonista del relat, una actriu.
Perfecta d’ubicació la nostra pensió a la calle Fuencarral. Molt bé també La Casa Encendida i l’exposició sobre Sbovoda al Centro de Arte Fernando Fernán Gómez

No hay comentarios: