montseval

sábado, 25 de julio de 2015

El mar, transparent

Tot el juliol el mar ha estat molt pla i transparent i hem vist peixos de sorra i de roca. Torredembarra, a més a més de la gran platja de sorra i del roquer (desgraciadament ja en part desaparegut amb la construcció d'un port) te tres cordons de roques submergides, les Antines, que a Baix a Mar estan bastant a prop. Allà i al costat de l’escullera hem vist oblades, sargs, salpes, serrans, donzelles, castanyoles, burrets i encara més peixos. Els nens amb ulleres però jo per transparència. Una meravella. També crancs de roca, crancs ermitans, caragolines. I un pop, que desgraciadament va ser pescat devant dels nostres ulls.
Desprès ho identifiquem amb llibres. Aquest any me'ls he descuidat però en Santi ens n'ha deixat. Algues, musclos, lapes.
I una cosa que em penso que només se jo. I no dic el lloc. Però aquí està la foto. Chitons, uns mol·luscs que pertanyen a la Classe dels Poliplacòfors, moltes plaques. Al costat podeu veure una lapa, de la classe dels Gasteròpodes. Una sola petxina.


No hay comentarios: