montseval

domingo, 9 de agosto de 2015

El conte dels nens

Aquest estiu he ensenyat el blog als nens, i l'Ada em diu: hauries d'escriure sobre el conte.
Aquí va: Des de fa molts any els hi explico un conte amb molts personatges.

De fet, primer només n'eren quatre, dos nens i dues nenes. A cada conte passava una aventura i sempre era estiu. Agafaven una barca i anaven a una illa, per exemple.
Però més tard els van posar a un internat i van haver d’aparèixer més nens. I la directora. Es deia Escola de la senyoreta Lilí. Vam començar a dibuixar-los. L’Ada i en Leo eren molt petits dons hi ha un dibuix d’en Leo a la tercera pàgina on es veu que com a màxim tenia tres anys -ja sabia escriure amb lletra majúscula -.
 
Vàrem passar mols dies afegint personatges. Hi havia moltes nenes que es deien Lola i anaven numerades. Lola 1, Lola 2.....Lola 14.

La Blan sempre feia poesies, la Po tenia sempre molta por, la Mel s'enfitava de mel.
Les Loles a les nits es disfressaven de fantasmes i tenien rats penats que les seguien.
De tant en tant jo deia, ara prou, ja en tenim setanta, per exemple. Però van anar passat els dies, els mesos i els anys. I més nens. Alguns els dibuixaven l'Ada i en Leo. Hi va haver unes nenes amb cabell molt llarg que els hi dèiem les rapunseloses -per Rapuntzel que va ser la primera-. Hi va haver un burret i un conill.
Les rapunseloses s’ocupaven molt dels seus cabells amb els que podien embolicar-se i fer una mena de capoll. Eren les més grans.
Finalment vaig haver de dibuixar altres personatges que sortien: la professora de música, la cuinera i el jardiner i xofer. I ja tenim més de cent nens (moltes més nenes que nens). Ui, que veig que n'hi ha dos més!!!! Ja n'hi ha 127!!!

No hay comentarios: