montseval

martes, 10 de enero de 2017

París 2017: el cel blanc de París

Arribem a París el dia u de gener al mig dia. 
Agafen el RER i pel camí veiem molta neu i el cel molt blanc. Sembla una foto en blanc i negre.
El cel blanc de París a l'hivern, em va dir en Pere Suau. El veurem pràcticament tots els dies.
Arribem a l'hotel Gustave. Està molt ben situat, metro Dupleix, a prop de la Torre Eiffel i el Sena, quai Brandly.
Mengem alguna cosa i anem al grand Palais, on fan l’exposició de pintura Mexicana. Per obres al metro, aquest no para a l'estació desitjada i hem de caminar un bon tros per entre mercats nadalencs, amb olor de menjar i anuncis de vin chaud (Mmmm, que bo, amb clau, i records d'en Marcel a Chamonix).
L'exposició, molt bona. Els muralistes: Orozco, Diego Ribera i Siqueiros, però també Frida Khalo i altres pintors i pintores. Ens encanta. Veig la famosa pintura Las dos Fridas. També Diego Ribera i els seus lliris.
Tornem a l'hotel i sopem al barri. L'Hortènsia un steak tartare molt bo, però jo no ho encerto tant.
El dia 2, dilluns, hem de canviar d'hotel per una equivocació meva. Ara anem al metro Goncourt, a una parada de Republique, hotel The elements. Esta quasi tan bé com l'altre i la meitad de preu, però no podem deixar les maletes fins les tres. Arriba la Salima i quedem per dinar juntes l'endemà.
Anem a Saint Germain. Visitem l’Abadia de Saint Germain-des-près. Estem en un triangle molt literari: Café de Flore, Les Deux Magots i la braserie Lipp, on entrem i demanem ostres amb vi blanc.
Més tard la H vol anar a la llibreria de les dones. Hi anem però està tancada per revisió anual. Llavors jo proposo anar a la Shakespeare and Company, deliciosa, on compro un llibre de Roa Dahl per als nens, que ja comencen l’anglès.
Veiem també l’església de Saint Severin, amb les columnes precioses que semblen palmeres. I la rue Galande on jo anava amb en Marcel, al petit estudi pintat de blau. 

Tornem a l'hotel i més tard anem cap a la place d'Italie, on hi ha el barri oriental de París. Tailandesos, xinesos, vietnamites...Excel·lent el Lao-Thai, 128 rue Tolbiac, metro Tolbiac.Continua

No hay comentarios: