montseval

miércoles, 1 de septiembre de 2010

Al Canyadell (3)

Vam anar a la platja al matí, bastant aviat. Un homes uniformats proveïts de rasclets feien muntets de brossa a la platja. Brossa? M'acosto a inspeccionar: posidònies, algues, petxines, plomes grans de gavina i potser algun trosset de plàstic. Fins i tot trobo un ou de tauró que ensenyo als nens.
Perquè fan nosa les posidònies i les algues a la platja? Misteri. Aquest servei de neteja faria millor en recollir només els trossets de plàstic. Com que el Canyadell pertany meitat a l'Ajuntament de Torredembarra i meitat al d'Altafulla, no se qui es el responsable.

Ens banyem: una medusa! crida la gent, i se'n van nedant. Com que l'aigua és transparent ens acostem per veure-la: una preciosa Cotylorhiza tuberculata o medusa ou ferrat.

Quan ja estem a punt de tornar a Barcelona els nens veuen una tela d'aranya: Montse, Montse! Criden. I no és per menys doncs, sabeu qui ha quedat atrapat i penja per la cua? un petitíssim dragonet. El volen alliberar. Està mort dic jo, ja que penja immòbil. Però quan l'agafem es revifa: està viu! El deixem a terra i se'n va corrent, totalment recuperat amb un petit fil d'aranya lligat a la cua. Llàstima de sopar per l'aranya! Però era un gecko deliciós: el dragonet, gecko o tarentola, Tarentola mauritanica, és un rèptil de la família dels geckònids molt comú, d'hàbits nocturns.
Marxem: adéu mar, roques, xipresos, palmeres, pins, adèu fonoll marí, adèu romaní.

Les fotos de la medusa i del dragonet estan tretes d'internet


No hay comentarios: