montseval

domingo, 10 de noviembre de 2013

Amalfi, Ravello, Salermo

Dilluns 23.- Amalfi. Ravello. Salerno.
Belleza del matí de setembre mirant el mar des de la terrassa de l’hotel mentre esmorzem.
Anem a veure l’església de Sant Gennaro i desprès sortim cap a Amalfi
Amalfi, preciós, ens agrada molt, veiem els carrerets, l’església.
Anem a Ravello que encara queda més amunt penjat a la muntanya, i allà a baix el mar. Espectacular. Aparquem i ens trobem a una plaça esplèndida amb bars i ens vaga prendre un cafè. Desprès a villa Ruffolo. El jardí no és gran cosa I la casa no es pot visitar, però està ple d’escultures modernes.
També una petita exposició de vestuari antic d’òperes. Ravello és un lloc on es fan grans festivals de música, precisament hi ha un auditori nou de l’arquitecte Oscar Niemeyer fet l'any 2000.
I cap al Duomo (Bassilica-Cattedrale di Santa Maria Assunta di Ravello). El patró de Ravello és San Pantaleone. També veiem una antiga imatge, del segle XIV, de Santa Maria Vetrana.

Per un caminet més llarg anem a Villa Cimbrone, un espai gran que acaba amb una balustrada de bustos romans i el mar. No es tant un jardí, més aviat un parc. Grans pins i castanyers. Llorers. Xipresos i fins i tot cireretes d’arbós.
Anem a Salerno per les muntanyes, per agafar l'autopista i anem a sortir a prop del Vesuvi, a una plana lletja, industrial. Ens perdem el final de la costa Amalfitana: Majori, Minori,Sul Vetro...fins a Salerno
Ai, MR!!! Però al menys veiem un ramat d'ovelles que caminen per la carretera i que ens encanta.
A Salerno no tenim hotel però en trobem un d’esplèndid i per casualitat tenen una cambra. Està al centre històric, i es un alberg . Hi ha gent jove però també gent gran. És diu Ostello di Salerno, Ave Gratia Plena. Via Canali. (80 € les tres?) Sopem a prop pasta a le vongole, desprès de l’aventura de deixar el cotxe a un lloc lluny però que valia presuntament 1 € la nit (i de comprar fruita i tomaquets i nosequemés). Ens agrada molt Salerno.

No hay comentarios: