montseval

martes, 26 de noviembre de 2013

Salerno, Paestum, Nàpols

Dimarts 24.- Encara passem unes quantes hores a Salerno, ciutat que ens agrada moltíssim.  Intentem -sense èxit- trobar un mercat i anem a veure una petita exposició de l'Escola de Medicina de Salerno, molt important fa uns quants segles. També anem a la preciosa catedral, on faig la foto de la verge alletant al seu fill.
Anem Paestum, per a mi el punt culminant del viatge. Che Belezza. Hi ha tres temples grecs d’estil dòric, molt ben conservats, per on passegem quasi soles. Hi ha una gran pau, fa sol i de tant en tant s’agraeix l’ombra d’alguns dels grans arbres. Sembla ser que en aquest enclau grec, desprès conquistat perl romans hi havia paludisme, cosa per la que va ser finalment abandonat.
Els temples estan datats a la primera meitad dels segle VI a JC i estaven dedicats a Hera, Apolo i Atenea.
També hi ha restes de cases, d'un àgora i d'un amfiteatre, tot molt impressionant. 
Hi ha un museu bastant gran amb objectes grecs: joies, gerros, estàtues, pintures. Les pintures son funeràries i van ser trobades a 80 tombes de personalitats gregues. Una de les més conegudes és la del saltador-nedador.

Tornem a Nàpols, al mateix hotel a prop de l’estació. A l’entrada, de cop i volta ens trobem en  un immens embús. Tothom toca la botzina
I estem totalment parats. Miro per la finestra i veig la botiga tancada de
Herst, la que estava  al costat de l’estació. I a la dreta el pàrking. Quina sort, en deu minuts hem pogut deixar el cotxe i ens trobem a la nostra cambra.
Sopar entrant per porta Nolana a la Trattoria Típica Da Giovanni. La senyora Elvira ens rep entusiasmada. 

No hay comentarios: