montseval

martes, 16 de diciembre de 2008

Afonia total

Com que ja fa uns quants dies que estic molt ronca i finalment em quedo sense gens de veu truco a l’otorrino. L’infermera em dóna hora pel dia mateix, a la tarda.
Plou i no fa gens de ganes de sortir de casa però cap allà vaig intrèpidament. Em fan entrar a una sala d’espera bastant rònega i plena de gent que llegeixen l’Hola als que miro suspicaç com si portessin tots els microbis del món. Se’ls despatxen bastant de presa i de seguida em toca a mi. Desprès de ficar-me una cosa per la gola i fer-me dir a i i, que no puc, em recepten tot això que no entenc gaire com em curarà.



Es tracta de:
- Poli A.B.E grageas: vitamines A, B i E - fa poc ja vaig prendre una tanda de vitamina A que protegeix els epitelis-.
- Termalgín Codeina: Llegeixo el prospecte i es un analgèsic i antipirètic. Però no em fa mal res ni tinc febre. No te absolutament cap altre indicació.
- Rupafin: És un antihistamínic indicat ens els símptomes de la rinitis alèrgica. Segueixo llegint, te molta possibilitat de donar son, mal de cap i vertigen. A més l’he de prendre junt amb un protector d’estómac tipus Omeprazol o similar.
- Pectox lisina: són uns sobrets amb un producte que diu que és pel tractament dels trastorns de la secreció mucosa que apareix en les malalties broncopulmonars.
Decideixo prendrem les vitamines i els sobrets. L’antihistamínic que no crec que em serveixi per res me’l passo del matí a la nit doncs no vull anar tot el dia mig adormida i el termalgin, directament no el prenc. Per primera vegada a la meva vida penso que l’homeopatia, en la que no crec, al menys te l’avantatge de que no t’atiborren de medicaments.
He de prendre també les típiques pastilles que es van xuclant, la marca que vulgui. He de tornar passats deu dies.

2 comentarios:

Anónimo dijo...
Este comentario ha sido eliminado por un administrador del blog.
Anónimo dijo...

Fa molts anys venien un xarop per a la tos que es deia "Lasa con codeína". Anava molt bé per a la tos rebel i alguna vegada, quan tenia la mainada amb aquelles tosses que no els deixaven dormir i jo tampoc dormia de sentir-los, els n'havia donat alguna cullereta. Els calmava la tos i dormien molt bé.


Anys després, durant una grip, em van receptar unes pastilles que duien codeïna. Em calmaven la tos, però em fa l'efecte que m'adormien el cervell. Aleshores vaig entendre l'efecte que devia haver fet a la mainada.