montseval

miércoles, 8 de agosto de 2012

Diari d'Açores, dissabte


Anem pel port. A una botiga veiem els peixos que ahir ens van malcuinar: Peixos atlàntics:

1- garoupa, un serrànid, 2- cántaro, molt vermell, 3- Imperador, res a veure amb l'emperador que pensàvem que havíem demanat 4- peixao, platejat, 5- alfomsin, de color rosat, 6- bocanegra, un peix molt vermell però que te la boca negra per dins i 7. lirio, que no sabem gens com és.
Ens diuen que avui és la gran festa del Espirito Santo i donen una sopa, la sopa do spirito santo que només es menja aquest dia: s'han muntat unes grans i llargues taules i únicament has de trobar un lloc. Van portant soperes i vi. La sopa te pa, col, carn i menta fresca. Després, amb un paperet que t’han donat amb els coberts, vas a buscar un platet d’arròs amb llet.
El dinar multitudinari és des de les dotze del mig dia fins les tres. Desprès comença a passar una mena de processó, amb bous, cavalls i cotxes, tots molt adornats amb flors i fulles de falguera o branques. I tots amb l'Esperit Sant com a motiu principal. Vénen de totes les regions de l'illa i mostren el que tenen com a riquesa: oli, farina i pa, llet, carn, llenya, embotits...i van regalant coques, pa de pessic, gots de vi....Allò no acaba mai

Al final, on han aparcat algunes de les carrosses, neix un vedellet.



No hay comentarios: