montseval

lunes, 6 de agosto de 2012

Vacances a les Açores


La gran dorsal atlàntica, l’immens volcà fissural que va separant la placa americana de l’Eurasiàtica i de la Africana te dos punts en que la lava ha format illes. Una és molt al nord, Islàndia, terra de foc i de gel que vaig visitar fa uns anys.
L’altre punt en que la lava acumulada ha format illes constitueix les Açores: una regió autònoma portuguesa.
Les nou illes que formen l’arxipèlag tenen superfícies que varien entre els 747 km² de São Miguel i els17 km² de Corvo. El volcà de Pico, a l’illa del mateix nom, de 2.352 m d’altitud és la muntanya més alta de Portugal.
Encara que a l’illa de Flores es troba el punt més occidental d’Europa, tant Flores com Corvo pertanyen, geològicament parlant a la placa americana, es a dir que lenta però inexorablement s’aniran separant de les altres.
Nosaltres hem visitat l’illa de San Miguel (Sao Miquel). La seva capital es Ponta delgada. L’illa és interessant pels seus llacs que estan a cràters, per la vegetació endèmica, per l’immensa floració d’hortènsies blaves al juliol, per les esglésies amb retaules de barroc tropical, per la costa retallada, pel vulcanisme romanent, per les balenes i dofins que hi son de manera permanent o en migracions, per ser punt de trobada de gent que travessa l'Atlàntic, pels balls folklòrics i processons que vam tenir l'oportunitat de veure, per la simpatia de la gent, pel color canviant del mar, pel clima paradisíac....

No hay comentarios: