montseval

miércoles, 11 de enero de 2012

Mallorca a l'hivern



Passo uns dies a Mallorca. Tenim molt bon temps i el mar està d'un color blau lluminós encara que el dia és, però, massa curt. Des de l'avió, a l'arribar, veig perfectament la Serra de Tramuntana i desprès camps, un quadriculat de diferents verds i marrons, poblets escampats ací i allà. Al final volàvem tan baixos que veia olivera per olivera.

Per cap d'any, Maria ha comprat sa sopa rellena: són galets farcits de pilota; queden molt bons. Nosaltres anem a comprar peix: hi ha doradesSparus aurata però de viver. Hi ha un exemplar de càntera, Spondyliosoma cantarus, però serem sis persones. Finalment hem comprat tres pagres, grans i frescos, Sparus pagus. Tots ells són peixos de la mateixa família i es pesquen a les costes de Mallorca. En Paco els cuinarà.
A la costa, a Ses Salines veiem pins quasi tombats pel vent dominant i coixinets de llentiscle. A cala Mondragó el mar està pla i la platja te restes de posidònia (Oh, Posidonie, el vaixell d'en Marcel). Abans d’arribar ens perdem una mica però a canvi veiem paisatges preciosos.
Marxem el dia 3 de gener capa les 17, a s'hora baixa. El sol es pon i il·lumina de vermell la casa i els marges de pedra. 



1 comentario:

Arnaudeguerau dijo...

quin enyor més gran!